Vine valul şi ia … biserica


Această prezentare necesită JavaScript.

În zilele acestea de post, mulţi dintre „creştini” îşi aduc aminte că mai trebuie să meargă şi pe la biserică şi astfel bisericile, mai ales cele de la mănăstiri, sunt full… pline ochi, de nici să răsufli nu mai poţi.

Fiecare vine cu diverse probleme şi vrea să se întoarcă acasă cu problema rezolvată. Puţini sunt însă cei ce trăiesc cu adevărat Sfânta Liturghie, ci mai mult merg acolo să le consume aerul celor cu viaţă duhovnicească curată.

Puţini reuşesc să mai fie atenţi la cuvintele liturghice când eşti înghiontit din toate părţile – trebuie să fii Sfânt să rămâi neclintit.

S-a format această tradiţie ca în posturi, mai ales în Postul Mare să „se treacă” şi pe la biserică, că „aşa se face, aşa trebuie”.

Nu le spun unora ca aceştia să rămână acasă (cum le-ar spune mulţi), ci le spun să vină la timp, şi să încerce să nu deranjeze, ca să nu le fie lor mai rău decât dacă ar sta acasă.

Reclame

Despre fratele Simion

Pt. mine a trăi este HRISTOS, iar a muri este DOBÂNDĂ
Acest articol a fost publicat în Alte tradiţii, berzunţeni, biserici, fotografii, stiri, sărbători și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Sigur ai ceva de spus. Aşa că nu ezita să laşi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s