Nepoţii fac trăsnăi


bunicii şi nepoţiiCine a stat în preajma copiilor ştie foarte bine că aceştia fac trăsnăi şi spun lucruri trăsnite. Dacă nu eşti atent un pic, debitează toate prostiile ce le prind forte repede la vârsta aceasta de oriunde ar umbla. Lăsaţi în grija bunicilor, aceştia au mai multă libertate, nefiind constrânşi prea mult de frica sf neculai de după uşă. Părinţii îi mai astâmpără, cum ar trebui cu ajutorul acestuia, însă bunicii sunt mai miloşi şi le acceptă mai multe năzbâtii, iar nepoţeii, profitând de acest lucru, li se urcă în cap şi la propriu şi la figurat.

Din această „afacere” au de câştigat atât bunicii, care mai au motive de descreţire a frunţilor, iar nepoţii găsesc astfel cele mai bune „jucării”.

Printre jocurile nepoţilor mei, la mare rang este „de-a caii” – când îşi închipuiesc picioarele ca fiind cai; fiecare picior primeşte un nume ca de exemplu „Rica”, „Elodia”, „Mişu”, folosesc ca hamuri curelele de la pantaloni, sau orice sfoară găsesc, îşi iau ca bici mătura sau vreun lemn şi încep să plece cu caii ba „la lemne”, ba la”fân”, ba ” la magazin”. Mersul „cailor” este reprezentat de bătaia cu călcâiele de podea. Toată această poveste este însoţită de nelipsitele ţipete, de îndemnul „cailor” să meargă mai repede, iar cei mari râd de se strică.

Jucăriile de la diverse magazine le folosesc prea puţin, şi adesea ţin locul firmelor de dezmembrări, făcând praf tot ce prind. Mai degrabă se joacă cu un băţ  sau o aţă, iar cele mai bune jucării sunt ; cum am mai spus bunicii.

Extrem de comic e când face „convorbiri telefonice” – fără ca la capătul celălalt de fir să fie cineva.

Acestea , şi altele asemenea se pot vedea în cele 5 minute ale clipului următor:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Despre fratele Simion

Pt. mine a trăi este HRISTOS, iar a muri este DOBÂNDĂ
Acest articol a fost publicat în copii berzunţeni, familie, fotografii, practici, video și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Sigur ai ceva de spus. Aşa că nu ezita să laşi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s