Berzunţenii sărbătoresc ziua îndrăgostiţilor (în fiecare zi)


Am ieşit azi pe strada proapăt deszăpezită de un buldozer să mă joc cu ATV-ul pe zăpadă, şi nu am dat peste nici un afiş cu inimioare, nici un sărut public nimic. Asta pentru că mulţi dintre berzunţeni nu împrumută orice, fără a avea nevoie.

Noi nu împrumutăm sărbătoarea dragostei, pentru că o avem pe a noastră (Dragobetele) şi nici măcar pe aceea nu o sărbătorim aşa cum ar trebui.

Nu ştiu alţii cum or fi, dar eu nu sunt pentru sărbătorile astea special create pentru comerţ, chiar dacă mai sunt câte nişte unii care trăiesc clipe de neuitat în această zi, iubind intens (zic ei).

Nu putem rezuma dragostea doar la o singură zi: şi atunci prin tot felul de intimităţi făcute publice la diverse concursuri foarte mult mediatizate de radiouri, televiziune şi instituţii. Dacă asta le dă, asta consumă: căsătorii de o zi – şi uite aşa îşi adună băiatul câte o mireasă în fiecare an – oare ultimei mirese o să-i pice bine?

Nu spun să nu sărbătorim dragostea, Doamne fereşte, ci spun să o sărbătorim aşa cum se cuvine. Iar dragostea o sărbătoreşti iubind şi nu doar într-o singură zi, ci toate zilele vieţii tale, iubind nu în mod egoist, aşa cum se întâmplă adesea când iubirea este transformată în dragoste carnală şi este aproape totuna cu sexul, ci când iubeşti să te dăruieşti fără să aştepţi iubire. Când ajungi să iubeşti necondiţionat atunci să ştii că sărbătoreşti iubirea în fiece zi, asta pentru că  nu sărbătoarea provoacă iubirea, ci iubirea naşte sărbătoarea, ca bucurie a întâlnirii.

Mă bucur că la noi sărbătoarea iubirii e în fiecare zi.

Reclame

Despre fratele Simion

Pt. mine a trăi este HRISTOS, iar a muri este DOBÂNDĂ
Acest articol a fost publicat în fotografii, stiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Sigur ai ceva de spus. Aşa că nu ezita să laşi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s