Baba Iarna … la Berzunţi


Bună ziua doamnelor şi domnilor, berzunţeni şi berzunţence, mă numesc Dugnitru al lui Simion şi vă prezint starea vremii pentru următoarele 24 de ore:

Conform A.N.M. (Afară Nu mai Merem), se anunţă un val de căldură ce porneşte încet din zorii zilei şi înaintează rapid pe la orele 9 dinspre Parte Cea Mai Importantă a căminului –  Soba şi se va ajunge la temperaturi între 18 şi 40 de grade, în funcţie de zonă. Căldura va persista şi pe perioada nopţii scăzând uşor până în zori, însă nu mai puţin de 16 – 17  grade.

ANM ne recomandă să circulăm cu prudenţă din odaie-n odăiţă, datorită ceţii dense aşteptate de la aburii oalelor de mâncare şi de la rachiul fiert, mai ales în perioada amiezii.

Pentru perioada nopţii se aşteaptă o vreme închisă, cerul fiind acoperit de plapuma groasă cu fulgi (de gâscă).

Local se anunţă inundaţii grave pe gâtlejurile însetate, chiar valuri uriaşe pe Canalul Omuleţ-Stomac, de aceea s-a declarat cod Roşu de Vin Fiert.

Ca fenomen nemaiîntâlnit până acum, se aşteaptă trăsnetul, ce se poate auzi în zona sobei, de aceea suntem sfătuiţi să folosim cleştelee cu grijă şi să ne aprovizionăm din timp cu lemne.

Este posibilă şi o intensificare a vânturilor din zona stomacului, datorită maselor mari de carne friptă şi alte bunătăţi gastronomice ce întâlnesc masele de fasole şi ouă, de aceea se recomandă abstinenţă.

bucăţică de tortÎn zonele mai joase ( de la genuchi în jos ) se aşteaptă unele turbulenţe de aer rece provenit de la deschiderile rare ale uşii, de aceea cei de la ANM ne recomandă şoşonii din lână.

Valurile uriaşe de căldură se vor ridica în părţile mai înalte (ale camerei), de aceea să ne îndreptăm înspre-acolo.

Atât am avut de spus, privind condiţiile meteo interne. Să vorbim acum despre vremea de dincolo de uşă. Aici e mai simplu: ninge, ninge, ninge – încât ANM-ul ne avertizează să nu trecem dincolo de uşă, decât la urgenţe.nămeţi

iarna la berzunti

Acestea au fost datele meteo. Pe data viitoare!

Reclame

Despre fratele Simion

Pt. mine a trăi este HRISTOS, iar a muri este DOBÂNDĂ
Acest articol a fost publicat în fotografii, Iarna la Berzunţi, stiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Sigur ai ceva de spus. Aşa că nu ezita să laşi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s