Mănăstirea Sfântul Sava – Berzunţi


Pentru mine, Mănăstirea Sfântul Sava de la Buda, comuna Berzunţi, a fost, a rămas şi va fi ca o şcoală, datorită faptului că acolo predă unul dintre cei mai buni „profesori”: Cuviosul Protostinghel Arsenie Voaideş – care a reuşit timp de 20 şi ceva de ani de când a venit la noi să înflorească acea parte a comunei, să o transforme într-un mic colţ de Rai, atât din punct de vedere materialiceşte, cât şi din punct de vedere al trăirilor sufleteşti.

Mănăstirea este destul de spaţioasă, însă devine neîncăpătoare atunci când vine postul sau mai ales la hram. S-a format şi o vorbă despre acest eveniment (hramul de la Mănăstirea Sf Sava) şi anume „toată ziua-i hram la Schit?”, „da ce e hram la Schit şi nu ştiu eu?” – asta datorită mulţimii de oameni care inundă mănăstirea în timpul sărbătorii Schimbarea la faţă a Domnului Nostru Iisus Hristos.

Atunci se adună de prin toate colţurile ţării credincioşi însetaţi de Cuvântul Lui Dumnezeu, ştiind foarte bine că aici are cine să-i hrănească. Acici primesc hrană de al „tătucul nostru” cum spunea preotul de la Bâşca, Parnica Ioan

Mai am video şi pe  Trilulilu însă nu le pot posta direct aici.

Reclame

Despre fratele Simion

Pt. mine a trăi este HRISTOS, iar a muri este DOBÂNDĂ
Acest articol a fost publicat în biserici, personalităţi ale Berzunţiului, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Sigur ai ceva de spus. Aşa că nu ezita să laşi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s